Restorativ Yoga - 10. juni
Tidspunkt
10.06.2023 kl. 09.00 - 10.06.2023 kl. 12.00
Sted
Sal Sandfarver hus
Beskrivelse
180 minutter restorativ yoga
 
Underviser: Cristina Tofft
Sted: Haslevvej 81B 1. Salen er i det lille sandfarvede hus.
Medbring: Liggeunderlag, 2 Tæpper og lille pude samt tag behageligt tøj på
Tidspunkt: 09.00-12.00
 
I  det moderne samfund lever rigtig mange mennesker et liv der ikke  indeholder nok ro og hvile. Vi arbejder meget og skal have familie og  arbejdsliv til at gå op og bliver derved nemt følelsesmæssigt pressede  m.m 

Følgerne heraf er, at vores nervesystem kommer i ubalance og det kan  resultere i stress, kronisk stress, depression, angst og en generel  ubalance i sindet. Et nervesystem i ubalance kan påvirke humøret,  immunforsvaret, fordøjelsen, bindevævet og skabe muskelspændinger.

 

Den restorative yoga virker terapeutisk idet kroppen får lov at hvile  og derved heale sig selv. Restorativ yoga hjælper os til at skabe  balance i vores nervesystem og til at krop og sind indgår et samarbejde  (mind-body network) og dette kan succesfuldt hjælpe os af med bl.a.  stress, depression, angst, søvnløshed, muskelspændinger og forhøjet  blodtryk. Det styrker også immunforsvaret, bindevævet og lymfevæskerne.

 

Et restorativt yogahold byder på roligt sekvenserede og forsigtigt  opbyggende yogastillinger, der er designet til at skabe balance i  nervesystemet og i den følelsesmæssige krop. I stillingerne strækker  kroppen sig blidt, mens den er støttet op af yogaprops såsom bolstere,  tæpper og klodser. Tilpasningen i stillingerne bliver designet den  enkelte deltager i hver stilling for at minimere muskelspændinger.

 

Blodtrykket, hjertet og hjernen bliver herved beroliget.

 

Enkel meditation og basis åndedrætsteknikker hjælper til at skabe plads til at lytte til egen krop og dens healende kapacitet.

 

Du vil måske føle og opleve hvordan stillingerne hjælper dig til at  berolige sindet, skabe balance i nervesystemet, samt opleve at du kommer  i en tilstand af dyb afslappethed.

 

Måske mærker du også at stillingerne reducerer angst og stress,  beroliger og plejer din følelsesmæssige krop, heler depression,  stimulerer til bedre søvn og styrker dit immunforsvar.

Ringsted Kommunes Personaleklub