Rundvisning Sorø Klosterkirke og Akademi
Tidspunkt
19.03.2024 kl. 16.30 - 19.03.2024 kl. 21.00
Sted
Sorø Klosterkirke og Akademi
Beskrivelse

Nu har du mulighed for lidt mere lokal rundvisning - nemlig i Sorø. Vi skal have rundvisning både om Klosterkirken og Akademiet.

Du vælger ved tilmeldingen dels om du selv kører til Sorø eller om du vil med bus. Hvis du selv kører til Sorø mødes vi kl. 16.50 ved Sorø Klosterkirke, Akademigrunden 4. Med bus er der afgang fra Ringsted Rådhus kl. 16.20. 

Du vælger også ved tilmeldingen om du efter rundvisning vil med på Cafe Tre Konger og spise aftensmad. 

Men tilbage til rundvisningerne.


Rundvisning i Sorø Klosterkirke

Sorø Kloster blev grundlagt i 1161 af Cisterciensermunke fra Esrum, på opfordring fra Absalon der i 1158 var blevet biskop i Roskilde.

Kirken er landets 3. længste Middelalderkirke og rummer bl.a. en berømt frise af middelalderskjolde og et barokorgel der regnes for et af landets bedste.

Tre danske konger er begravet i kirken: Christoffer II, Valdemar Atterdag og Oluf. Endvidere er også Absalon og Ludvig Holberg begravet i Sorø Klosterkirke.


Rundvisning på Sorø Akademi

Grundlagt i 1586 af Frederik II. Hovedbygningen er fra 1826.

Vi vil blive guidet rundt gennem de historiske lokaler og præsentere historie fra Kloster over Akademi til Moderne gymnasium og kostskole.

Undervejs fortælles om Absalons, Holbergs og B.S. Ingemanns betydning for stedet. Og der vil være mulighed for at se dejlige kunstværker af bl.a. Eckersberg og Jens Juel.

Ringsted Kommunes Personaleklub