Syltedronningen som også hedder Helena Grayston har lånt Mette Maries Køkken.
Her vil vi fra kl. 17 til 21 få smagsprøver, råvarer, ingredienser, sylteglas, samt velkomst snack, aftensmad, kage, kaffe og te som Mette Marie serverer. Vi skal faktisk heller ikke rydde op selv - kun fokusere på syltning og samvær.
 
Denne gang skal vi se nærmere på råsyltning, henkogning og frysetøj. Det er forskellige nemme metoder til at konservere råvarerne helt naturligt.
I moderne syltning arbejder vi ikke med konserveringsmidler, men sylter i små portioner og bruger fx alkohol til at sterilisere glas og låg.
Råsyltning giver en eftertragtet frisk smag, og frysetøj er anvendeligt når vi har for mange bær til at sylte dem alle sammen på en dag.
Henkogning er en nem metode til at sikre lang holdbarhed, og særlig nemt når vi sylter mange glas.
Vi sylter i køkkenet hos Mette Marie med fuld forplejning og atmosfære i særklasse. Alle får fyldte glas med hjem.
Bemærk arrangementet er i nærheden af Sorø og der er selvkørsel men mulighed for samkørsel.