Klubmodul henter siden
Det Gamle Psykiatrisygehus - 9. oktober
Der er desværre ikke flere ledige pladser

Der er afgang med bus fra Bragesvej 18 (Parkeringspladsen ved Ringsted Forsyning) kl. 13.30. Bussen kører retur fra Nykøbing Sjælland kl. 20.00

 
Gennem 100 år levede patienter med psykiatriske lidelser i "den gule by bag skoven" som det psykiatriske sygehus blev kaldt. Da det var størst var sygehuset arbejdsplads for 800 funktionærer og havde 1100 patienter. Sygehuset er opført i årene 1913 til 1915 i et naturskønt område og er et storslået eksempel på Bedre Dansk Byggeskik af høj arkitektonisk kvalitet, gode materialer og fornemme detaljer. I 2015 blev alle aktiviteterne overflyttet til det nye psykiatrisygehus i Slagelse og områdets bygninger er i dag på vej til at få nye funktioner.

Vi starter på det Psykiatriske Museum hvor vi kommer i den rette stemning. Her starter vi på en guidet rundvisning på sygehusets område hvor vi blandt andet ser hovedbygningen, sikringen hvor de allerfarligste patienter boede samt kirkegården med kapellet hvor der fra sektionsrummet i perioden 1945 til 1982 fra afdøde patienter blev udtaget ca. 2000 hjerner som blev lagt i glas med formalin og sendt til hjernebanken i Risskov til forskningsformål. Den guidede tur forventes at tage ca. 2 timer.

Herefter går vi til Anneberg Cafe & Restaurant, Annebjerg Stræde 2, det tager ca. 10 min, hvor vi kl. ca. 18.15 skal spise en Anneberg Tallerken. Restauranten ligger i samme bygning som Hempel Glasmuseum.

Deltagerprisen omfatter entre og rundvisning på sygehus samt en tallerkenanretning incl. drikkevarer hos Anneberg restaurant, transport tur/retur. Der vil være øl og vand i bussen

Det skal bemærkes, at det er 2 timers gåtur med enkelte trappetrin, se mere om handicapforhold på http://www.sns-museum.dk/besog/praktisk-info/

 
Vi sørger for mundbind og sprit i bussen - hvis det stadig er påkrævet og selvfølgelig hvis du har symptomer på noget så bliv hjemme.
Tilmeldte
36 /36
Tilmeldingsfrist
20.09.2020
Tidspunkt
09.10.2020 kl. 13.30 - 09.10.2020 kl. 22.00
Sted
Det Gamle Psykiatrisygehus i Nykøbing Sjælland
Medlem
Ikke medlem
Total

Seneste forum indlæg

Se forum

Kalender

Her finder du kommende arrangementer og aktiviteter i foreningen. Se hele oversigten ved at klikke på 'Se kalender' herunder.

Se kalender

Seneste nyheder

Ringsted Kommunes PersonaleklubSct. Bendtsgade 1 4100 Ringsted Tlf.