Vi drager med bus fra Rådhuset kl 17.00, hvor turen går mod Bagsværd Lakrids. Vi starter med et foredrag foran produktionsgryderne, og vi smager lakrids direkte fra gryden. Derefter er der rundvisning på fabrikken.
Efter rundvisningen bliver der serveret smørrebrød incl. drikkelse
Vi skal selvfølgelig også smage på de forskellige varianter som Bagsværd Lakrids fremstiller.
Inden turen går hjem mod Ringsted er der mulighed for at stille spørgsmål og handle i butikken med 20 % rabat.
Bussen køre retur k. 21.00.
Der blive ikke serveret drikkelse i bussen, men der er mulighed for at tage en vand med fra Rådhuset når vi køre derind
Arrangementet bliver aflyst hvis vi er under 25 tilmeldte.
— Historien om os —
Al den lakrids, som Bagsværd Lakrids fremstiller til Danmark og resten af verden, bliver til på Bagsværd Hovedgade 119-125. Den er skabt af mange glade og initiativrige sjæle. Man kan gå lige ind fra gaden og besøge minifabrikken, der også fungerer som butik.
Ideen om Bagsværd Lakrids startede i hovedet på kemi- ingeniør Søren Beier i julen 2014, hvor han eksperimenterede med lakrids sammen med sin familie. Sønnen Niels hjalp med at dosere salt i gryden, og datteren Nina hjalp med at indpakke produktet til venner og familie. Børnenes mor, Pernille, fik ideen om at lægge lakridsen i en kuvert, så den nemmere kun sendes ud med posten.
En måned efter, i januar 2015, var der fra nær og fjern stadig mange ønsker om lakridsjulegaver, og det ledte til, at Søren startede forretningen Bagsværd Lakrids med studiekammerat Morten Kornbech Larsen, der ligeledes er kemiingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet. I de efterfølgende år opfandt de to kammerater chililakrids, ingefærlakrids, salmiaklakrids, sød lakrids, myntelakrids og symfonilakrids.
Bagsværd Lakrids deltog for første gang i det uofficielle DM i lakrids – the Liqourice Taste Award – i 2018, hvor det blev til sølvmedalje. I 2019 bronze. Og i 2020 modtog Bagsværd Lakrids så guldmedaljer i Tivoli af et enigt dommerpanel.